Blog


Kiki in de race voor prestige en dollars


Kiki Bertens speelt vrijdagochtend om 10.00 uur Nederlandse tijd haar beslissende, derde poulewedstrijd op de WTA Finals in Singapore. Als gevolg van de afzegging van Simona Halep mocht ze zich als laatste voegen bij de beste 8 tennisvrouwen ter wereld in 2018. Een geweldige prestatie na een fantastisch tennisjaar voor Bertens.


Lees meer

Vertrouwen is goed. Controle is beter.


Uit cijfers blijkt dat er in de afgelopen jaren veel fraudes bij verenigingen zijn voorgekomen. De penningmeester speelde in veruit de meeste gevallen de negatieve hoofdrol. “En dit zijn enkel de ‘openbaar bekende’ fraudegevallen. Er zijn nog veel meer gevallen, die niet in de openbaarheid komen. Het echte probleem is dus waarschijnlijk nog veel groter. Het is opmerkelijk hoe weinig aandacht er bestaat bij sportbestuurders, maar ook bij bonden als het gaat om het tegengaan van fraudegevallen bij sportverenigingen”


Lees meer

Digitalisering boekhouding sportverenigingen


Online boekhouden, bankkoppelingen, geautomatiseerde kassasystemen, real-time cijfers in je financiële dashboard en een online ledenadministratie. Niet te stoppen zijn de geautomatiseerde mogelijkheden om de financiële administratie van elke sportvereniging zo efficiënt mogelijk in te richten. Het scheelt schaarse middelen (geld), het scheelt schaarse vrijwillige inzet (arbeid) en de risico’s op fraude binnen je vereniging nemen af. Laat de digitale ‘bal’ het werk doen. Maar kom dan wel in actie en zorg ervoor dat de benodigde IT goed wordt ingericht.


Lees meer

Sportaccountant in Coaches Betaald Voetbal Magazine


Sinds twee jaar is financieel dienstverlener Sportaccountant partner van de Vereniging Coaches Betaald Voetbal. In die periode zijn diverse aangesloten trainers begeleid met vragen op fiscaal en pensioengebied. Onlangs heeft Sportaccountant de Belastingscan en de Pensioenscan verder ontwikkeld.


Lees meer

Nieuwe inkomstenbronnen voor sportverenigingen


Steeds meer sportverenigingen zijn op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen. Centraal bij deze nieuwe inkomstenbronnen staat het gebruik van het ledenplatform van verenigingen. Dit ledenplatform is in toenemende mate interessant voor commerciële organisaties. Dit artikel beschrijft een aantal voorbeelden en tips hoe verenigingen alternatieve inkomstenbronnen kunnen aanboren. "Sportverenigingen moeten creatiever worden in het realiseren van inkomsten."


Lees meer

LED verlichting heeft de toekomst!


LED is hot en hét antwoord op de wens van tennisverenigingen om kosten te besparen en een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. De KNLTB ondersteunt verenigingen bij de keuze voor LED verlichting. Dit artikel geeft praktische tips voor en praktijkervaringen over het installeren van LED tennisbaanverlichting.


Lees meer

Subsidies en fondsenwerving voor sportverenigingen


Minder sponsorinkomsten, minder contributies en ook nog eens te horen krijgen dat de lokale gemeente inzet om te bezuinigen op sport en sportverenigingen. Het is momenteel niet gemakkelijk om (vrijwillig) sportbestuurder te zijn en voor komend seizoen een sluitende begroting te maken. Des te belangrijker om je periodiek op de hoogte te stellen van beschikbare en relevante subsidieregelingen voor jouw vereniging. Hoe is jouw kennis van beschikbare subsidies? Komt je sportvereniging mogelijk in aanmerking voor een vergoeding, gift of aantrekkelijke lening? Zijn er mogelijkheden om de vereniging duurzamer te maken? Dit artikel beschrijft een aantal voorbeelden van fondsen en subsidieregelingen, die voor elke sportbestuurder de moeite waard zijn om in de gaten te houden.


Lees meer

Ondanks voorlichting Belastingdienst blijft fiscale kennis sportbestuurders beperkt


In 2014 startte de belastingdienst een grote campagne om de fiscale kennis van sportbestuurders te vergroten. De ervaring leert echter dat de aandacht voor het onderwerp versloft totdat er een reden komt dat het weer de aandacht opeist.  Is er binnen sportbesturen voldoende aandacht voor de administratie rondom loonheffing, vrijwilligersvergoedingen en btw afdracht? En wordt dit op de juiste manier gedaan? Dit artikel geeft een toelichting op veel voorkomende, fiscale onderwerpen waar elke (financiële) bestuurder van een sportvereniging mee te maken heeft. Niet omdat het leuk is, wel omdat het veel ellende kan voorkomen.


Lees meer

Presentatie Sportaccountant aan ruim 200 voetbaltrainers van de Vereniging Coaches Betaald Voetbal


Op 23 maart introduceerde Bas Stolwijk Sportaccountant als nieuw partner van de Vereniging Coaches Betaald Voetbal voor ruim 200 professionele voetbaltrainers. Tevens presenteerde Pieter Asjes de voor het CBV speciaal ontwikkelde brochure Werken in het Buitenland. Deze op maat geschreven fiscale brochure bevat een checklist die relevant is voor elke professionele trainer die in het buitenland werkzaam is of in het buitenland zal gaan werken.


Lees meer

Sportaccountant sluit partnerovereenkomst met Vereniging Coaches Betaald Voetbal


Vandaag hebben Sportaccountant en de Vereniging Coaches Betaald Voetbal een officiële partnerovereenkomst gesloten. Deze samenwerking houdt in dat Sportaccountant de financiële en fiscale begeleiding zal verzorgen voor de ruim 500 aangesloten professionele trainers bij de Vereniging Coaches Betaald Voetbal, die hier behoefte aan hebben.


Lees meer

Hoe vergroot je de sponsorinkomsten van een sportvereniging? Het succesverhaal van BCLR!


Onlangs publiceerde Sportaccountant een artikel in SPORT, Bestuur & Management, hét vakblad voor bestuurders van sportverenigingen, sportkader en sportoverheden. Het artikel beschrijft hoe sportverenigingen op moderne wijze nieuwe structurele sponsorinkomsten kunnen aanboren. Als voorbeeld wordt het succesverhaal Business Club Leidsche Rijn uitgelicht. Lees hier het volledige artikel.


Lees meer

Interview in het AD: Accountants in de sport


Vader Wim (64) en zoon Bas (32) Stolwijk, beiden acief bij voetbalclub De Meern, bundelen de krachten en richten Sportaccountant op. Het bedrijf richt zich op financiële begeleiding van sporters, bedrijven en organisaties in de sportwereld.

"Belastingaangifte is de basis, maar dankzij ons sportnetwerk kunnen we meer bieden dan enkel financiële begeleiding".


Lees meer

Net werken op Nationale Sport Vakbeurs 2015


Op woensdag 2 december 2015 stond de 4e editie van de Nationale Sport Vakbeurs in Gorinchem op het programma. Met ruim 300 exposanten en meer dan 8.000 bezoekers een doorslaand succes. Sportaccountant vierde de lancering van de nieuwe website met een stand op de beurs.


Lees meer

Ben je op zoek naar een accountant in de sport?

Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. 

Sportaccountant biedt financiële begeleiding aan personen, verenigingen en bedrijven die actief zijn in de sport. Bij Sportaccountant werken gekwalificeerde mensen met jarenlange ervaring op het scheivlak van sport en financiën. Wij verzorgen o.a. belastingadvies, belastingaangiften, pensioenadvies en financiële begeleiding in de sport.

Kiki in de race voor prestige en dollars
Kiki Bertens speelt vrijdagochtend...
Vertrouwen is goed. Controle is beter.
Uit cijfers blijkt dat...
  • Binderij 1b, 1185 ZH Amstelveen
  • 020 - 640 6665
  • info@sportaccountant.nl
Copyright © 2017 l Sportaccountant.nl l All rights reserved